top of page

ARE YOU READY FOR TAKE-OFF?

U bent hier : Home / Nieuws /Are you ready for take-off ?

14 DECEMBER 2019

ARE YOU READY FOR TAKE-OFF ?

De nieuwe ronde van NWO Take-off is open.

Take-off richt zich op het faciliteren en het stimuleren van bedrijvigheid en ondernemerschap vanuit de Nederlandse universiteiten, TO2-instituten en door NWO erkende onderzoeksinstituten. Het is een wetenschapsbreed programma dat open staat voor aanvragen uit alle wetenschapsgebieden (bèta/techniek, life sciences en alfa/gamma). Het programma bestaat uit twee onderdelen:

  • haalbaarheidsstudies (fase 1); en

  • vroegefasetrajecten (fase 2).

 

Take-off WO fase 1 – haalbaarheidsstudies
Het Take-off WO-programma, onderdeel haalbaarheidsstudies, verstrekt subsidies aan onderzoekers met een vaste (deeltijd)aanstelling aan Nederlandse universiteiten en door NWO erkende onderzoeksinstituten voor het doen van een haalbaarheidsstudie naar de kans op commerciële toepassing van innovatieve onderzoeksresultaten welke ontwikkeld zijn binnen genoemde onderzoeksinstellingen. De hoogte van de subsidie is maximaal € 40.000.

Take-off fase 2 – vroegefasefinanciering
Het Take-off-programma, onderdeel vroegefasefinanciering, verstrekt subsidies aan oprichters van een startende onderneming die kennis hebben overgenomen of bezitten van Nederlandse universiteiten, door NWO erkende onderzoeksinstituten, erkende TO2-instellingen, en Nederlandse hogescholen. De subsidie heeft de vorm van een geldlening tot een maximum van € 250.000 voor de uitvoering van vroegefasetrajecten op basis van kennisinnovaties.

Voor meer informatie neem contact op met Daan van Oldeniel, daan@empowermi.com, tel: 0634100220 

bottom of page