top of page

PERSONALIZED EHEALTH

U bent hier : Home / Portfolio Item / Personalized eHealth

ehealth__large.jpg

OVER HET PROJECT

 

De Groningse IT start up WijDus heeft een basisontwerp beschikbaar van een nieuwe digitale dienst voor persoonlijke gezondheid, genaamd IkDus. Het basisontwerp is tot stand gekomen met patiëntenorganisaties en zorgverleners. Het ontwerp wordt gezien als een doorbraak in “Personalized eHealth”.

IkDus organiseert en ontsluit online de eigen medische gegevens voor het individu en zijn mantelzorger. Ook biedt het mogelijkheden om zelf (gezondheids)gegevens toe te voegen. En daar waar gewenst, zelf te bepalen met wie gegevens mogen worden gedeeld; bijvoorbeeld de huisarts. Om de volgende ontwikkelingsstap te maken is kennis nodig van patroonherkenning waarmee de rode draad gevonden kan worden in grote hoeveelheden medische gegevens. Verder ontbreekt kennis om deze medische gegevens voor het individu betekenisvol te maken.

WijDus zal samen met LifeLines deze ontwikkelingsstap zetten en nagaan wat de mogelijkheden voor LifeLines en haar deelnemers zijn.

Voor dit project stelt de provincie € 150.000 (IAG) beschikbaar aan WijDus. Wij hebben geholpen bij de aanvraag voor deze subsidie.

PROJECT INFORMATIECATEGORIE :  Subsidie ,  Consortium en financiering

RELATED PROJECTS 

bottom of page