top of page

PROEFTUIN LIFELINES NEXT

U bent hier : Home / Portfolio Item / Proeftuin LifeLines Next

baby-256857_1920.jpg

OVER HET PROJECT

Een app voor huilende baby’s, plasluiers met sensoren en middeltjes tegen darmkrampjes. Nu nog toekomstmuziek, maar de kans bestaat dat ze er echt gaan komen. Bedrijven die hieraan werken, krijgen subsidie van de provincies Friesland en Groningen, de gemeente Groningen en het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).

Een coöperatie van twintig noordelijke mkb-bedrijven gaat samen met het UMCG, Lifelines en Philips de zogenoemde proeftuin Newborn ontwikkelen. Dat is een testomgeving waar nieuwe apparaten en producten worden gestest, ook bij jonge gezinnen thuis.

Doel is dat die producten gaan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van moeders en hun kind(eren). Binnen de proeftuin krijgt het bedrijfsleven de kans om te testen of hun producten van belang zijn. Daarbij gaat het onder meer om bloeddrukmeters en apparatuur die geluid en fijnstof kunnen meten.

EmpowerMi heeft een belangrijke rol gehad in het projectmanagement voor het opzetten van de proeftuin, het verbinden van de partijen en de financiering.

RELATED PROJECTS 

bottom of page